Χρησιμοποιείται στη μαγειρική ως  σταθεροποιητικός και πηκτικός παράγοντας σε dressings και σάλτσες παγωτα και, κυρίως, για σπιτικό ψωμί σε συνταγές χωρίς γλουτένη, αφού βελτιώνει τη δομή της ψίχας και δεν θρυμματίζεται. Στα παγωτά χρησιμοποιείται ώστε να μη δημιουργούνται στη μάζα τους κρύσταλλοι πάγου, αλλά και για να δίνει πιο παχιά υφή σε αυτά με 0 % λιπαρά. Ακόμη χρησιμοποιείται σε fat-free γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και σαν υποκατάστατο της γλουτένης σε προϊόντα gluten-free (ψωμί, ζυμαρικά και άλλα προϊόντα με βάση το αλεύρι), για αυτούς που είναι αλλεργικοί στη γλουτένη του σίτου. Έχει λιπαρή αίσθηση στο στόμα και γιαυτό μπορεί να αντικαταστήσει τα περιττά λίπη σε σάλτσες, smoothies και dip.

Μέθοδος χρήσης:

Τούρτα/Κεικ:  1/4 κουταλάκι του γλυκού ανά 1 φλιτζάνι αλεύρι

1/2Ψωμί: 1 κουταλάκι του γλυκού για 1 φλιτζάνι αλεύρι

Βάση πίτσας: 2 κουταλάκια του γλυκού ανά 1 φλιτζάνι αλεύρι

Σάλτσες: 1/8 κουταλάκι του γλυκού ανά  κούπα υγρου.  

Διατροφική αξία ανα 100g προϊόντος

Ενέργεια 176,4 Kcal

Πρωτεΐνη 0 g

Λιπαρά 0 g

Υδατάνθρακες 0 g

Φυτικές Ίνες 88,2 gr

commi
10 αντικείμενα

16 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.