Ονομάζεται και Σουμάκ, έχει σκούρο βυσσινή χρώμα και η γεύση του είναι όξινη. Η βασική του χρήση είναι σε κεμπάπ,συνήθως μαζί με κάποιο άλλο καυτερό μπαχαρικό (π.χ. μπούκοβο,τσίλι πιπέρι καγιέν) ή κύμινο.
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αντί του λεμονιού, για να δώσουμ οξύτητα αλλά και λίγο χρώμα σε ψητά λιπαρά κρέατικά, αρνίσια παϊδάκια, μπριζολάκια , παντσέτες και μπούτια κοτόπουλου. Δίνει εξαιρετική γεύση σε ολόκληρο το κοτόπουλο στο φούρνο μαζί με σκόρδο και ρίγανη.
Το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε όξυνους τόνους σε μαρινάδες σάλτσες και σαλάτες